Saker att göra i Hurghada

Hurghada Stadtrundfahrt
souk

Familje äventyr

Hurghada City Tur

Hurghada har växt upp från en liten fiskestad från 1900- talet till ett näste av de största turistcentrum i Egyptens Röda havskust. Platsen har länge lockat turister världen över för de vackra sandstränderna och de enorma utbud av undervattensliv. Men Hurghada är mycket mer än så. 

De två mest kända distrikten i Hurghada är El Dahar och Al Sakalla. Den äldsta stadsdelen är El Dahar. Här finns en populär Souk där lokalbefolkningen utför sina inköp av bland annat frukt, kött och kryddor. Runt Souken hittar du de gamla basarerna i staden. Du möts av härliga dofter från de Egyptiska köket som går genom hela ditt luktsinne under promenaden i staden. 

I Al Sakalla finns den nya marinan placerat sidan om den äldsta fiskmarknaden och den största moskén i staden El Mina Moské.

Under vår citytur får du verkligen uppleva Hurghadas gamla och nya, där du aldrig slutar att komma och förvånas. 


Visa detaljer

Populära Utflykter

El Gouna
City Tur

El Gouna är en uppbyggd lagun stad vid Röda havskusten 20 min från Hurghada. Staden byggdes 1989 av en Egyptisk entreprenör Samih Sawiris och ägs av Orascom gruppen. Trots att staden är modern använde man Egyptiskt byggmaterial som lera och natursten för dess konstruktion.

Samih Sawiris har lagt stor vikt på hållbar utveckling för att följa de globala målen mot en välbehållen planet under stadens utbyggnad. El Gouna blev den första staden i Afrika som fick Global Green City Award. 

Idag bor nästan 24000 människor i den privata lagun staden. Här finns 20 tal hotell och en enda golfbana. Staden har två småbåtshamnar men fler är under konstruktion. Vill ni besöka restauranger och barer så finns det 100 tals att erbjuda. Till skillnad från många andra Egyptiska städer är en sak särskilt utstickande  och det är LYX!

Du kommer med all säkerhet bli totalt lamslagen av förälskelse i denna vackra juvel som växt fram i Egypten.


Visa detaljer

Our view by night! El Gouna, Red Sea
view el gouna
hurghada museum1
hurghada museum

Kultur

Hurghada Museum

Förutom Kairo, Luxor och andra städer i Egypten har Hurghada också ett museum med ca 1000 tals av artefakter och monument från Egyptens antika.

Boka en liten historisk rundtur i museet i Hurghada. Detta museum erbjuder utländska besökare till Hurghada med möjlighet att utforska Egyptens antika och moderna historia utan att behöva ta en separat rundtur till Kairo eller Luxor. 


Visa detaljer